onsdag den 18. august 2010

Boghvede-pandekager med spinat og skinke


Mit nærbillede af fredagens hit - dog uden muskatnød (den var udgået i køkkenet). Med humus som tilbehør. Dertil et godt glas rødvin, naturligvis.

Denne opskrift er lækker og smager godt. Vi var to personer og kunne kun spise en halv hver. Opskriften her er til fire personer og er hentet fra madmor.dk

Ingredienser
  • 75 g boghvedegryn
  • 200 g mel, hvede
  • 4 dl mælk
  • 3 stk. æg
  • salt
  • peber
  • muskatnød, revet
  • 300 g spinat, frisk (det lyder af meget, men svinder til under det halve ved dampningen - se senere)
  • 150 g revet ost
  • 150 g skinke, strimlet (jeg brugte en almindelig tysk skinke,og ikke det tynde italienske røgede)
  • 4 spk. olie, raps
Tilbehør: Tomatskiver eller en tomatsalt med fx fetaost

Fremgangsmåde:
  1. Bland de to slags mel i en skål
  2. Rør mælken i lidt af gangen så det ikke klumper
  3. Rør lidt salt salt i
  4. Tilsæt æggene og rør dejen godt igennem
  5. Kom lidt olie på en varm pande og steg pandekagerne derpå
  6. Damp spinaten i en gryde i det vand der hænger ved efter skylningen af spinaten
  7. Tilsæt lidt salt, peber og revet muskatnød
  8. Smag til med krydderierne
  9. Fordel spinaten, skinken og revet ost (gem lidt til pynt) på pandekagerne
  10. Rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad
  11. Drys resten af osten oven på og sæt fadet i ovnen ved 200 grader celsius i ti minutter
  12. Valgfrit: Server pandekagerne med en tomatsalat til
God appetit!



Mit foto fra fredagens pandekagedag - nu en fast tradition i familien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar