Mit nærbillede af fredagens hit - dog uden muskatnød (den var udgået i køkkenet). Med humus som tilbehør. Dertil et godt glas rødvin, naturligvis.
Denne opskrift er lækker og smager godt. Vi var to personer og kunne kun spise en halv hver. Opskriften her er til fire personer og er hentet fra madmor.dk
Ingredienser
- 75 g boghvedegryn
- 200 g mel, hvede
- 4 dl mælk
- 3 stk. æg
- salt
- peber
- muskatnød, revet
- 300 g spinat, frisk (det lyder af meget, men svinder til under det halve ved dampningen - se senere)
- 150 g revet ost
- 150 g skinke, strimlet (jeg brugte en almindelig tysk skinke,og ikke det tynde italienske røgede)
- 4 spk. olie, raps
Fremgangsmåde:
- Bland de to slags mel i en skål
- Rør mælken i lidt af gangen så det ikke klumper
- Rør lidt salt salt i
- Tilsæt æggene og rør dejen godt igennem
- Kom lidt olie på en varm pande og steg pandekagerne derpå
- Damp spinaten i en gryde i det vand der hænger ved efter skylningen af spinaten
- Tilsæt lidt salt, peber og revet muskatnød
- Smag til med krydderierne
- Fordel spinaten, skinken og revet ost (gem lidt til pynt) på pandekagerne
- Rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad
- Drys resten af osten oven på og sæt fadet i ovnen ved 200 grader celsius i ti minutter
- Valgfrit: Server pandekagerne med en tomatsalat til
Mit foto fra fredagens pandekagedag - nu en fast tradition i familien.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar